JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Teledyne köper Flir

Amerikanska Teledyne har lagt ett bud på Flir värt åtta miljarder dollar. Bägge bolagens styrelser rekommenderar ägarna att säga ja till affären.

Både Flir och Teledyne utvecklar, tillverkar och säljer bildsensorer, kameror och sensorsystem men de är inte konkurrenter. Fokus för Flir är IR-området där företagets enhet i Sverige vuxit ordentligt de senaste åren. Antalet anställda har passerat 400 plus att företaget sysselsätter runt 150 konsulter. Elektroniktidningen skrev en längre artikel om verksamheten i våras (länk).

För läsarna är nog Teledyne mest känt för att ha köpt oscilloskopspecialasten LeCroy i maj 2012 (länk). Företaget äger även SP Devices i Linköping via förvärvet av E2V år 2017. Ett år tidigare hade brittiska E2V köpt SP Devices. En längre text om SP Devices finns här (länk).

Nu bjuder Teledyne 56 dollar per Flir-aktie. Det motsvarar en premie på 40 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen för Flir-aktien under de senaste 30 dagarna. Betalningen sker med en kombination av kontanter och aktier och värderar Flir till 65,5 miljarder kronor.

Affären förväntas vara klar till halvårsskiftet, men kräver godkännande av ägarna liksom berörda myndigheter.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)