JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Lidargeniet som kopierade Waymos affärshemligheter  – Anthony Levandowski – blir benådad av den avgående amerikanske presidenten Donald Trump. Han förmodas ha så mycket att ge USA.

Elektroniktidningen har skrivit om turerna kring Anthony Levandowski. Han är en av pionjärerna kring ljusradar och självkörande fordon och därför var han hett eftertraktad av självkörningsbolag som Uber och Waymo.

Å andra sidan gick han bakom ryggen på dem och kopierade bland annat Waymos hemligheter och försökte ta med sig, när han bytte arbetsgivare till Uber.

Denna piratkopiering resulterade i att Uber blev skyldig Waymo en stor summa pengar och att Anthony Levandowski dömdes till två år i fängelse.

Vita huset anser dock inte att Anthony Levandowski ska behöva sitta av straffet. Motiveringen är att han är ett geni som landet behöver. 

– Han har redan betalat ett högt pris för sina handlingar och han planerar nu att använda sin begåvning för allmänhetens bästa, säger ett uttalande från Vita Huset.

Anthony Levandowski dömdes att betala Google 179 miljoner dollar.

Donald Trump har sedan år 2017 benådat eller på andra sätt återupprättat 143 personer.  Bland dem finns hans tidigare rådgivare Steve Bannon som gjort sig skyldig till bedrägeri och två musiker som gjort sig skyldiga till vapenbrott. 

Många benådningar handlar om förmildrande omständigheter eller att den dömde på olika sätt återbetalat sin skuld till samhället.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)