JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

De två svenska företagen Azelio och Svea Solar ska gemensamt utveckla energilager kopplat till solceller. Samarbetet sträcker sig över åtminstone tre år och kommer att involvera minst 18 projekt.

Göteborgsföretaget Azelio har utvecklat ett energilager som lagrar förnybar energi i återvunnet aluminium. Vid behov omvandlar systemet energin till el och värme med en total verkningsgrad på upp till 90 procent.

Sollentunaföretaget Svea Solar är Sveriges största installatör av solceller. Nu vill Svea Solar utöka sitt erbjudande inom energilagring i framförallt Sverige, men även Europa. Till sin hjälp tar det Azelio – de två har ska gemensamt utveckla energilagring med bas i Azelio teknik.

En avsiktsförklaring är tecknad. Planen är att samarbetet ska sträcka sig över minst tre projekt i år, fem projekt nästa år och tio projekt år 2023. Det handlar om totalt 8 MW installerad effekt och mer än 100 MWh i motsvarande lagringskapacitet.

Azelio har cirka 160 anställda med huvudkontor i Göteborg, produktion i Uddevalla och utvecklingscenter i Göteborg och Åmål. Likaså har företaget närvaro i Stockholm, Peking, Madrid och Ouarzazate i Marocko.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)