JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

I augusti förra året kom nyheten att bilsäkerhetsföretaget Veoneer och halvledarjätten Qualcomm ska samarbeta kring förarstöd och självkörning. Nu har företagen formaliserat samarbetet där Veoneers mjukvara Arriver integreras på Qualcomms processorfamilj Snapdragon Ride.

Företagen har uppenbarligen jobbat på under hösten och har nu ett i princip färdig erbjudande med de första funktionerna. Exakt vad det blir framgår inte av dagens pressmeddelande, men tidigare har det pratats om hands-free-körning på både motorväg och i långsam trafik. Dock brukar det handla om väldefinierade miljöer utan plankorsningar och mötande trafik eller långsam körning i bilköer för att föraren ska tillåtas att släppa ratten.

Lösningen har visats upp för olika kunder. Inom de närmaste månaderna ska de kunna beställa den, där Veoneer och Qualcomm integrerat mjukvaran Arriver på systemkretsen Snapdragon Ride.

Veoneer äger ensamt Arriver som är en mjukvara för det företaget kallar perception och körpolicy. Arriver är inne sin femte generation.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)