JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Westermo stärker tågsidan

Beijer Group har genom Westermo skrivit avtal om att köpa tyska Eltec Elektronik, som är specialiserat på trådlösa kommunikationslösningar för tågpassagerare. Priset är drygt hundra miljoner kronor.

– Genom förvärvet av Eltec kompletterar vi vårt erbjudande inom smart uppkoppling ombord på tåg och tunnelbanor och framöver även spårvagnar och bussar, säger Jenny Sjödahl, vd för Westermo, i ett pressmeddelande.

Eltec ligger i tyska Mainz, har 35 anställda och omsätter cirka 65 miljoner euro om året. Beijer Group betalar 10,5 miljoner euro för bolaget, en affär som väntas vara slutförd i april.

Det tyska företaget fokuserar på trådlösa kommunikationslösningar för information, infotainment och wifi för tågpassagerare. Bland kunderna återfinns Europas största tågoperatörer och systemintegratörer inom uppkopplade tåg.

Affären kompletterar, enligt Westermo, väl köpet av schweiziska Neratec år 2019. Det företaget fokuserar huvudsakligen på andra wlan-tillämpningar till järnvägsindustrin.

– Eltec har en stark kundbas i de stora europeiska tågoperatörerna. Behovet av modern nätverksinfrastruktur i publika färdmedel väntas öka framöver och Westermo kan spela en viktig roll i digitaliseringen av tågflottorna i Europa och globalt, konstaterar Jenny Sjödahl.

Westermo erbjuder lösningar för industriell datakommunikation och är en affärsenheten inom Beijer Group.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)