JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Kan man säga annat än att det är en passande dag för lanseringen av elektromobilitetstjänsten Blåkulla. Det är flygbolaget Lule Airlines som i samarbete med den svenska elflygplatstillverkaren Heart Skyspace lanserar nästa steg i elektrifieringen av flygtransporter.

Det svenska elflygplanet från Heart Skyspace är inte bara klimatvänligt utan också betydligt billigare att köpa, flyga och underhålla jämfört med alla fossildrivna motsvarigheter.

Enligt färsk statistik vet man att 85 procent av alla flygavgångar och 45 procent av alla utsläpp är i dag kortdistansflygningar. Det är här som Heart Skyspace nu vill spränga sig in. Företaget ser sin chans i samband med att pandenim spås avta i och med att vaccineringen tagit fart och nära och kära desperat vill träffas igen.

Först ut med den nya tjänsten Blåkulla blir flygbolaget Lule Airlines som köpt tre elflygplan från Heart Skyspace. Därefter står ytterligare två flygbolag på kö för att köpa de svenska elflygplanet. I skrivande stund är det dock inte officiellt vilka det handlar om.

Den första turen med elflygplanet går, inte oanat till Blåkulla. Dock reserverar sig företaget – enbart häxor får köpa premiärbiljett.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)