JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Halmstadföretaget Gobius Sensor Technology är ensamt i världen om att kunna mäta vätskenivån i en tank från utsidan. Nu meddelar företaget att du kan stanna i soffan och ändå ha koll på din septik- och bränsletank till båten.

Gobius har utvecklat nivåvakter med inbyggd intelligens och trådlös kommunikation. Det speciella med företagets teknik är att vätskenivån i en tank kan mätas från utsidan. Likaså fungerar den på alla typer av vätskor.

Nu har Gobius kombinerat sin teknik med en kommunikationsnod från nederländska Victron Energy.

– Istället för att utveckla allt själva har vi nu funnit ett imponerande system, Cerbo GX från Victron Energy, en smart enhet för att kunna fjärrövervaka tankar med våra nivåmätare, kommenterar Anders Meiton, vd för Gobius, beslutet i ett pressmeddelande.

Alla Gobius produkter kan enkelt kopplas in på Cerbo GX, som är en sambandscentral för all tänkbar information. Därmed får du full kontroll över dina system, oberoende av var du befinner dig.

Du kan exempelvis att se tanknivåerna på din båts skärm eller plotter. Likaså kan du nå samma information via Victrons molntjänst, en VRM-portal som är gratis. Du kan även få larm när septiktanken är på väg att bli full, liksom när bränsletanken är på väg att bli tom.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)