JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Under det nya varumärket ”EK Power Drives” kommer kraftspecialisten EK Power Group att marknadsföra sitt kunnande inom kundanpassad motorstyrning. Det är företagets starka kompetens i kombination med industrins allt större behov av effektiv motorstyrning som ligger bakom strategiändringen.

Danderydsföretaget har konstruerad avancerad, tillförlitlig och effektiv motorstyrningar sedan 2003.

Tio år senare – år 2013 – deltog företaget bland annat i ett ettårigt Vinnova-projekt med mål att utreda ”Hur effektivt ett motorslutsteg baserat på kiselkarbidtransistorer blir och om sådana konstruktioner är tillförlitliga nog för industrin.”

Idag använder EK Power Group både SiC och GaN i sina lösningar för motorstyrning – allt för att skapa små konstruktioner med högre verkningsgrad. Expertis finns inom allt från små DC-motorer till stora 3-fasmotorer med höga strömmar.

Den gedigna erfarenheten i kombination med att industrin verkligen behöver kompetensen ligger bakom att EK Power Group nu valt att skapa ett nytt varumärke kring kundanpassad motorstyrning, kallat EK Power Drives.

Att behovet av effektiv motorstyrning är ett faktum visar inte minst Energimyndighetens beräkningar. Myndigheten menar att system drivna av elmotorer står för cirka 65 procent av all förbrukad el inom industrin och nästan 40 procent av Sveriges totala elanvändning.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)