JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Det senaste i raden av initiativ för att stärka den lokala halvletartillverkningen kommer från Sydkorea, som ska investera runt 450 miljarder dollar fram till 2030. Samsung och SK Hynix står för större delen av beloppet men staten bidrar med skattelättnader, finansiering och infrastruktur, skriver nyhetssajten Nikkei Asia.

Det var i ett tal i torsdags som Sydkoreas president Moon Jae-in presenterade planerna.

– Vår regering gör gemensam sak med företagen för att skapa ett ”powerhouse” för halvledare. Vi kommer att stödja företagen med konkreta åtgärder, sade han enligt Nikkei.

Inklusive investeringar från industrin handlar det om 510 biljoner won, eller 452 miljarder dollar, till och med år 2030.

I siffran ingår 171 biljoner won som Samsung ska lägga på foundryverksamheten, medan SK Hynix investerar 230 biljoneri sin minnesverksamhet under tidsperioden.

Inom ramen för det statliga stödprogrammet – döpt till K-Semiconductor Strategy – höjs skatteavdraget på forskning och utveckling från 30 till 40 procent medan möjligheten att dra av investeringskostnader i fabriker dubbleras, från 3 till 6 procent.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus