JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Kontraktstillverkaren Note har förvärvat iPRO som omsätter cirka 320 miljoner kronor. Priset är sju miljoner pund, men kan bli upp till 2,3 miljoner pund högre om vissa villkor uppfylls.

Det brittiska företaget har sin bas i staden Haddenham, i Storbritannien, med runt 100 anställda.

Det är i en stark tillväxtfas med flera pågående uppdrag som innebär serietillverkning av laddningslösningar, bland annat av laddboxar till elfordon. Kunderna finns främst inom sektorerna greentech, medtech och industri.

– Tillväxten i iPRO är stark och bolaget har många spännande kunder och nya projekt. Vi ser redan en påtaglig återhämtning av efterfrågan även på den brittiska marknaden och ser fram emot att vidareutveckla verksamheten i iPRO tillsammans med nuvarande kunder, personal och ledning, säger Johannes Lind-Widestam, vd på Note i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår initialt till 7,0 miljoner brittiska pund (82 miljoner kronor) på skuldfri basis och kan komma att utökas med en tilläggsköpeskilling om maximalt 2,3 miljoner brittiska pund (27 miljoner kronor). Omsättningen under de senaste 12 månaderna uppgick till 320 miljoner kronor med en rörelsemarginal i nivå med det svenska bolagets.

Köpet innebär en försäljningstillväxt om cirka 17 procent för Note och en ökning av rörelseresultatet (EBITA) med i storleksordning 16 procent.

Note etablerade sig i England år 2008 med köpet av Proqual i närheten av Bristol (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)