JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson släpper 5G-paket för privata nät

Det ska inte ta mer än några timmar att komma igång samtidigt som nätet kan skalas upp vartefter behoven växer. Det är löftet från Ericsson som förpackat sitt erbjudande till kunder som vill ha ett eget mobilnät under namnet Ericsson Private 5G.

Telekomjätten Ericsson liksom konkurrenten Nokia har länge sålt mobilnät till företag och organisationer som vill ha egna nät, men med 5G kommer marknaden att bli betydligt större. I Tyskland finns exempelvis ett dedicerat frekvensband mellan 3,7 GHz och 3,8 GHz för den här typen av nätverk som gör att användarna inte behöver samarbeta med någon operatör.

Liknande upplägg finns även i Japan och USA men det normala är annars att kunden behöver hyra frekvensutrymme av en operatör.

Företaget hävdar att det inte behöver ta mer än några timmar att komma igång med ett privat nät och att det går att skala upp vartefter behoven växer.

Ericsson Private 5G baseras på existerande radio och core-produkter och finns för både LTE och 5G SA liksom kombinationer av dessa.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)