JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bosch inviger mångmiljardfabrik

Bosch bjuder på alla fantastiska fakta kring sin andra halvledarfabrik i Dresden. Den ska förse fordonsindustrin med det som den skriker efter just nu – mera chips.

Anläggningen producerar chips på 300 mm-skivor. Den är förstås fullt uppkopplad, AI-styrd och har en digital tvilling som redan producerar för fullt. Bosch kallar den för sin första ”AIoT-fabrik”.

Ur den fysiska tvillingen kommer det inte att börja rulla chips förrän om tio veckor – för så lång är produktionstiden från det att en kiselcylinder lastas av till dess att den skivats upp och processats i 700 steg till små kiselchips.

Processtorleken är 65 mm och en stor andel av chipen kommer att vara krafthalvledare för elbilar. De allra första chipen går dock till eldrivna handverktyg.

Anläggningen står klar i god tid innan planeringen – sex månader. Investeringen på en miljard euro är den största enskilda investeringen i Boschs historia.

700 personer ska arbeta i anläggningen när den är klar. Tysklands förbundskansler Angela Merkel medverkade vid invigningen idag,

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus