JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny kund till Einrides elektriska frakt

Ahlsells centrallager i Hallsberg övergår denna månad till elektrisk transport på Einrides plattform. Företagens vd:ar Robert Falck och Claes Seldeby tror på besparingar på 40 ton koldioxidutsläpp per år.

Svenska Einride är känd för sin elektriska obemannade lastbil. Men det som är Einrides specialitet idag är ett system för att logistiskt organisera elektrisk godstransport, med hänsyn til exempelvis laddningsuppehåll.

Tidigare användare av Einrides plattform är Coca Cola, Oatly, Lidl, SKF och Electrolux – Einride gör anspråk på att driva den största flottan av elektriska lastbilar i Europa. 

Det initiala avtalet med Ahlsell rör Sverige och omfattar rutter från Ahlsells centrallager i Hallsberg. I ett första steg ska transporterna vara elektriska.

– Så småningom även autonoma, säger Claes Seldeby, vd för Ahlsell.

Ahlsell är Nordens största distributör av professionella installationsprodukter med 5700 anställda, 240 butiker och tre centrallager i Norden.

Einride grundades år 2016 av Robert Falck, Linnéa Kornehed och Filip Lilja. Det var först i världen att köra elektrisk, självkörande lastbil på allmän väg i kommersiellt syfte.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus