JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Ahlsells centrallager i Hallsberg övergår denna månad till elektrisk transport på Einrides plattform. Företagens vd:ar Robert Falck och Claes Seldeby tror på besparingar på 40 ton koldioxidutsläpp per år.

Svenska Einride är känd för sin elektriska obemannade lastbil. Men det som är Einrides specialitet idag är ett system för att logistiskt organisera elektrisk godstransport, med hänsyn til exempelvis laddningsuppehåll.

Tidigare användare av Einrides plattform är Coca Cola, Oatly, Lidl, SKF och Electrolux – Einride gör anspråk på att driva den största flottan av elektriska lastbilar i Europa. 

Det initiala avtalet med Ahlsell rör Sverige och omfattar rutter från Ahlsells centrallager i Hallsberg. I ett första steg ska transporterna vara elektriska.

– Så småningom även autonoma, säger Claes Seldeby, vd för Ahlsell.

Ahlsell är Nordens största distributör av professionella installationsprodukter med 5700 anställda, 240 butiker och tre centrallager i Norden.

Einride grundades år 2016 av Robert Falck, Linnéa Kornehed och Filip Lilja. Det var först i världen att köra elektrisk, självkörande lastbil på allmän väg i kommersiellt syfte.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)