JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei ger inte upp Sverige

Igår kom domen från Förvaltningsrätten som gav PTS rätt att förbjuda Huawei i de svenska 5G-näten. Det kinesiska bolaget ger dock inte upp utan överväger att överklaga till nästa instans.

– Vi respekterar domslutet, men är givetvis besvikna över förvaltningsrättens avgörande som innebär att vi fortsätter att stängas ute från den svenska 5G-marknaden, säger Kenneth Fredriksen i ett pressmeddelande.

Han är chef för Norden och Centraleuropa på Huawei.

– Vi har varit verksamma i Sverige i 20 år och bidragit till den svenska digitaliseringen. Huawei kommer nu att utvärdera och analysera domen, dess konsekvenser för Huaweis verksamhet i Sverige och hur vi på bästa sätt kan fortsätta att ta tillvara Huaweis och våra kunders rättigheter och verka för vår rätt att fortsätta vara del av den svenska marknaden.

Huawei anser att PTS beslut strider mot både svensk rätt och EU-rätt. Dagens avgörande är inte nödvändigtvis den slutliga domen i målet.

Företaget har möjlighet att överklaga domen till nästa instans, som är Kammarrätten. Företaget skulle också kunna dra Sverige inför skiljedomstol med hänvisning till att PTS beslut bryter mot ett investeringsskyddsavtal mellan Sverige och Kina.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)