JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Formellt klart: Tre år till för Smartare Elektroniksystem

Det blev tummen upp efter utvärderingen i höstas men först nu har programkontoret för Smartare Elektronik fått finansiering för ytterligare tre år av Vinnova.

Ingen har väl direkt varit orolig, särskilt som de sex program som utvärderades i höstas beskrevs som ”programmen bidragit till bred samverkan, stärkt internationell konkurrenskraft hos aktörer som deltar och till mobilisering och förnyelse inom sina respektive områden.”

– Denna typ av nationella satsningar inom forskning och innovation är viktiga för att driva på den omställning och förnyelse som är nödvändig för framtiden. Det är något vi behöver fortsätta att utveckla. Programmen bidrar till ökade kunskaper, nya samarbeten och till att företag vill investera i Sverige, säger Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson i ett pressmeddelande.

Det är programkontoren för BioInnovation, SIO Grafen, IoT Sverige (sakernas internet), Smartare elektroniksystem, Swelife (life science) och Innovair (flyg) som nu fått fortsatt finansiering.

Du kan läsa en längre artikel om Smartare Elektroniksystem här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)