JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Epishine: Lysande insats av AxSol

Linköpingsföretaget Epishine – som utvecklar tryckbara organiska solceller för inomhusbruk – tar in 80 miljoner kronor. Axel Johnsons solinvesteringsbolag AxSol blir därmed största enskilda ägare.

I februari i år lanserade Epishine sin första produkt. Den alstrar energi från inomhusljus, nästa steg är ett syskon för utomhusbruk. Lanseringen är resultatet av över 25 års forskning med målet att erbjuda en liten, tunn, flexibel och billig ljusabsorberande cell som kan integreras i sensorer eller annat energisnålt för att minska eller helt ta bort behovet av batterier.

I en ny finansieringsrunda har företaget nu tagit in ytterligare 80 miljoner kronor. AxSol blir därmed största enskilda ägare, med en andel på 20 procent.

– Epishine har en banbrytande teknologi som man nu bevisat att man kan ta från labb till praktisk och kommersiell tillämpning. Bolaget går därmed in i en extremt intressant fas och vi är från AxSols sida mycket glada över att få bli en del av Epishines fortsatta utveckling och framgång, kommenterar Johan Bergström, vd på AxSol, investeringen i ett pressmeddelande.

Tidigare har bland annat Almi Invest GreenTech, Karl-Johan Perssons investmentbolag Philian, Beijers Ventures och Vigo Carlund investerat i Epishine.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)