JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

I januari undertecknade svenska Jondetech – som utvecklat en liten och billig ir-sensor – en överenskommelse med den schweizisk mönsterkortstillverkaren Varioprint. Målet var att före halvårsskiftet ingå ett långsiktigt samarbete för att ta den svenska sensorn till volym. Nu flyttar företagen fram tidsfristen tre månader, som en följd av ökade ledtider i pandemins fotspår.

Varioprint ligger i schweiziska Heiden och presenteras som en av marknadsledarna inom PCB-teknik i Europa.

Jondetech och Varioprint har haft nära kontakt i över två år. I början av detta år satte de upp målet att före sista juni ingå ett långsiktigt samarbete kring utveckling, tillverkning och distribution av det svenska sensorelement. I stort innebär det att de ska nå en samsyn i frågor som berör samarbetsform, finansiering, organisering, volymmål och produktionsenheter relaterat till målmarknader.

Nu anger företagen att pandemin försenat förhandlingarna, vilket betyder att de skjutit fram datum för slutgiltig överenskommelse till den 30 september.

– Sedan årsskiftet har vårt samarbete med Varioprint fördjupats ytterligare, vilket inte minst den gemensamma finansieringen vi erhöll från Eurostar visar. Med denna finansiering har vi nu aktiverat ett 24-månaders projekt, vilket ytterligare stärker det gemensamma målet att etablera Jondetechs ir-sensor i högvolymsproduktion hos Varioprint, säger Leif Borg, tf vd på Jondetech i ett pressmeddelande, och adderar:

–  Med ökade möjligheter att resa ser jag att vi snabbare ska nå fram såväl med produktionen som i avtalsförhandlingarna.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)