JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Onsemi köper SiC-kompetens

Amerikanska Onsemi har ingått avtal om att köpa GT Advanced Technologies, som tillverkar SiC-substrat. Onsemi betalar för 415 miljoner dollar.

Amerikanska GTAT är specialist på att växa kristaller, däribland kiselkarbid. Företaget tillverkar alltså så kallade kiselkarbid-puckar med en diameter på 150 mm, eller 6 tum, som är redo att skivas upp i SiC-wafers.

Nu köper Onsemi företaget för att säkra sitt behov av SiC-substrat, då det ser en starkt växande efterfrågan på SiC-baserade lösningar inom områden som elbilar, infrastruktur för att ladda elbilar men också annan energiinfrastruktur.

Onsemi planerar att investera i forskning och utveckling av kristalltillväxt av SiC med fokus på 150 mm- och 200 mm-puckar. Till detta kommer även investeringar i andra delar av SiC-värdekedjan, såsom fabrikskapacitet och kapsling

Den aktuella affären går i linje med Onsemi uttalade strategiändring. Nyligen bytte företaget, tidigare ON Semiconductor, namn till just Onsemi i samband med det pekade företaget ut en investeringsplan som innebär att det planerar att investera cirka 12 procent av intäkterna under 2022 och 2023 i områden som differentierar, däribland kiselkarbid.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus