JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Johan tar över efter Patrik

Johan Rask tar över som vd på Göteborgsföretaget Insplorion som utvecklar nanosensorer. Han tillträder den första februari nästa år, med uppgift att ta kommersialiseringen till en ny fas.

Insplorions affärsidé är baserad på en egenutvecklad sensorteknik. Idag riktar företaget in sig på fyra områden: luftkvalitetsensorer, vätgassensorer, batterisensorer och forskningsinstrument.

Nuvarande vd Patrik Dahlqvist har under ett antal åt tagit Insplorion från koncept till ett etablerat bolag. Nu är tiden inne för honom att byta bana, då han erbjudits en lockande tjänst i en annan bransch.

– Det är med blandade känslor jag nu valt att lämna detta fantastiska team och bolag. Mitt förtroende för bolaget är oförändrat positivt och jag är mycket glad att Johan Rask tar över och fortsätter denna resa, säger Patrik Dahlqvist i ett pressmeddelande och adderar:

– De riktigt stora stegen ligger fortfarande framför Insplorion.

Johan Rask har bland annat erfarenhet av affärsutveckling i teknikintensiva bolag såsom Abigo Medical och Mölnlycke Healthcare.

– Med ett tydligt mål att driva på affärer, processer och resultat har Johan Rask rätt profil som ny vd i Insplorion, säger Jonas Ehinger, företagets styrelseordförande i pressmeddelandet.

Johan Rask tillträder som vd för Insplorion den första februari 2022. Patrik Dahlqvist blir kvar tills dess.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)