JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fler skivor i Ericssons kärnnät

För ett år sedan lanserade Ericsson så kallad network slicing som gör det möjligt för operatörerna att dynamiskt dela upp mobilnäten i virtuella delar skräddarsydda efter olika kunders behov. Nu kompletteras det med möjligheten att servera flera skivor till en och samma mobil.

Tjänsten är döpt till Dynamic Network Slice Selection och är en del av kännätet. Det är möjligt för operatörerna att varje millisekund sätta upp ett antal oberoende kommunikationskanaler till en och samma mobil med olika egenskaper.

Det finns stöd för så kallad URSP, User Equipment Route Selection Policy, som också finns i Android 12 som släpps i år. URSP är tänkt för tillämpningar där ett företag eller organisation äger terminalen och ser till så att all trafik går över de skivor operatören tilldelat företaget. Rent praktiskt hanteras det av en kontrollmekanism som exempelvis kan välja en skiva för en applikation som kräver hög säkerhet och en annan skiva med bra bandbredd för en applikation till videokonferenserna.

Den finns också en äldre lösning som gör det möjligt för företag att skapa profiler i Android även om de inte äger enheten. Det nya med Android 12 är att apparna – som styrs av dessa profiler – kan kommunicerar över en viss slice som företaget har kontroll över.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus