JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektrisk mediasatsning i norr

Mediabolaget Norr media gör en redaktionell satsning på att bevaka den gröna industri som just nu exploderar i Västerbotten och Norrbotten. 

Tidningen Norran konstaterar att ”mer än tusen miljarder kronor ska investeras i Norrbottens och Västerbottens näringsliv de kommande åren, när både gamla och nya aktörer driver omställningen till en hållbar produktion av energi, batterier, stål och drivmedel.”

Det är bakgrunden till att Norrans ägare Norr media gör en satsning på utökad bevakning av området.

Satsningen berör tidningarna Norran, NSD, Kuriren och Piteåtidningen

De får en gemensam redaktör på en digital plattform med namnet Framtidsfabriken. Den ska samordna redaktionernas arbete med innehåll kring industrietableringarna, samhällsomvandlingen, ny forskning och kunskap inom området – och människorna som påverkas.

Kompetensförsörjning, bostäder, utbyggd samhällsservice och miljöfrågor är aktuella ämnen.

Mats Ehnbom

– Dessutom finns ett högintressant globalt perspektiv, där Norrbotten och Västerbotten ligger i framkant för industrins omställning, säger Norr medias vd Mats Ehnbom.

Northvolts batterifabrik, SSAB:s vätgasstålverk Hybrit och nystartade H2 Green Steel finns med i den industri som växer fram i regionen, tillsammans med ytterligare satsningar på ekosystem och infrastruktur kring dem. 

Även på andra sidan Bottniska viken i Finland, med centrum i Vasa, görs stora satsningar inom ekosystemet för elektrifiering viken.

Norr media bildades årsskiftet 2019–2020.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)