JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Svenska Ferroamp – som utvecklat en plattform för lagring av förnybar energi – lanserar ett skalbart batterisystem optimerat för privatpersoner och mindre flerbostadshus. Systemet gör det möjligt för ägaren att påverka sin elräkning, hävdar företaget.

– Det nya modulära systemet kan enkelt anpassas efter behov och är ett konkurrenskraftigt alternativ för energilagring som optimerar utnyttjandet av fastighetens nätanslutning, säger Krister Werner, vd på Ferroamp, i ett pressmeddelande.

Batterisystemet – kallat Ferroamp Energy Storage Stack (ESS) – gör att en villaägare kan påverka sin elräkning, vilket är extra intressant i situationen just nu med höga elpriser. Det går även att dra fördel av så kallat grönt avdrag.

Systemet är mycket flexibelt. Användaren kan till exempel anpassa kapaciteten efter dagens behov för att senare komplettera det om behovet av energilagring förändras i framtiden. Lagringskapacitet kan byggas ut från 7 kWh till 10,5kWh eller 14kWh.

Likaså kan det nya batterisystemet kombineras med Ferroamps befintliga produkt Energyhub.

Energyhub (EnergyHub) är ett egenutvecklad system som integrerar solenergi, energilagring och likströmslaster med intelligent styrning och realtidsövervakning. All omvandling mellan elnät och likströmsnät sker i Energyhub, som kan anpassas till alla olika effektbehov, från villor till stora kommersiella fastigheter.

Spotprisstyrning och frekvensstödstjänster är kommande funktioner som nämns. De bidrar båda till att Svenska Kraftnät kan balansera elnätet samtidigt som villaägaren minskar återbetalningstiden på batteriinvesteringen.

Planen är att ESS ska börja levereras under årets andra kvartal.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus