JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Stockholmsföretaget Charge Amps – som utvecklar produkter för att ladda elbilar – har tagit in 150 miljoner kronor i en nyemission riktad till befintliga och nya aktieägare. Pengarna ska användas för att expandera i Europa inför en börsnotering som är planerad att äga rum senare i år.

För nästan exakt ett år sedan tog Charge Amps in 130 miljoner kronor från två av Swedbanks fonder (länk). Nu tar företaget in ytterligare 150 miljoner kronor. I båda fall handlar det om att skrapa ihop kapital för att expandera i Europa inför en börsnotering planerad att äga rum i år.

Mer konkret ska det senaste kapitalet användas för att öka närvaron i bland annat Storbritannien, Tyskland och Spanien – tre länder som företagets öppnade kontor i under förra året. Likaså planerar företaget att stärka sin närvaro i Norden och på den svenska marknaden, där Charge Amps påstår sig vara den näst största aktören i sitt slag idag.

Kapitalet ska även användas till produktutveckling och för att optimera verksamheten inför den börsnotering som är planerad att ske senare i år.

Charge Amps grundades 2012, och utvecklar laddstationer, kablar och molnmjukvara för hem, kommersiella fastigheter och kontor samt offentliga miljöer. 2021 var företagets hittills starkaste år, med en försäljning som ökade med 145 procent jämfört med föregående år.  Sedan starten har företag levererat över 100 000 laddpunkter till kunder i 15 länder.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus