JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas hjälper Terranet med prototyp

Terranet har valt konsultbolaget Prevas att tillverka en första prototyp av den en scannermodul som ingår i företagets förarstödssystem Blincvision.

Terranet utvecklar en reaktionssnabb sensor för förarstöd baserad på händelsekamera och laserljus. Den kan korta bilens reaktionstid till en tiondel jämfört med dagens motsvarande sensorlösningar.

Scannermodulens huvudkomponent är den laser som läser av omgivningen runt fordonet. Den är en av tre centrala moduler i systemet Blincvision. Nästa steg för Terranet blir nu att ta en annan komponent till prototyp – sensormodulen.

– Vi håller tidplanen för att få fram en komplett prototyp för Blincvision, säger Terranets vd Magnus Andersson.

Prevas har tidigare erfarenhet av både laserutveckling och utveckling för fordonsindustrin. Uppdragen har kommit bland annat från försvarsindustrin.

Prototypen som Prevas ska utveckla baseras på Terranets specifikationer och tekniska framsteg Terranet gjort under året, bland annat när det gäller laserns effektiva detektionsområde och hur säker den är för det mänskliga ögat.

– Ett riktigt spännande uppdrag att konstruera en prototyp med en så hög innovationsgrad, säger Magnus Edman, vd för Prevas Development, dotterbolag inom koncernen.

Terranet är baserat i Lund och i Stuttgart. Sedan 2017 är det noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market

Läs Elektroniktidningens tidigare bevakning av Terranet här (länk till sökning i arkivet)

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)