JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gratis bok om EMC

En ny bok om EMC, elektromagnetisk kompatibilitet, riktar in sig på såväl studenter som yrkesarbetande. Innehållet täcker allt från grundläggande teori till praktiska exempel på vad man ska göra för att undvika EMC-problem.

Det kom ett mail till Elektroniktidningen:

– Som pensionerad HW-konstruktör dyker det sällan upp bra fackböcker som är gratis inom ämnet elektronikkonstruktion. I detta fallet EMC. Denna bok är nog lämplig att tipsa om för den yngre generationen i skrået

Det skriver Per Andreasson med 40 år i verkstadsindustrin varav 23 år i fordonsindustrin, efter CTH Elektroteknik

Design for Electromagnetic Compatibility In a Nutshell är helt färsk och skriven av Reto B. Keller som arbetar på det schweiziska medicinteknikföretaget Roche Diagnostics.

Den går att ladda ner som PDF och e-bok från förlaget Springer. Boken går också att beställa i tryckt version för den som hellre vill ha det. Då kostar den 42 eller 53 euro beroende på om det ska vara mjuka eller hårda pärmar.

Författaren avhandlar EMC både teoretiskt och praktiskt över 416 sidor uppdelade i 16 kapitel.

Ett antal kapitel handlar om grundläggande saker som lagstiftning och standarder, decibel liksom frekvens och våglängd plus tids- och frekvensdomänen. De som känner sig hemma på grunderna kan hoppa över dessa och gå vidare till de mer praktiska.

Bland annat har skärmning, jordning och filtrering fått var sitt kapitel liksom komponenter som användas för att undertrycka störningarna. Det finns också ett kapitel där författaren delar med sig av sina egna erfarenheter och ger råd om hur man undviker vanliga fel.

Boken går att ladda ner här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)