JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. USA skärper förbudet mot kinesiska telekomprodukter

Tidigare har det bara varit företag som fått olika former av stöd från amerikanska myndigheter som varit förbjudna att köpa av bland annat Huawei och ZTE. Nu utökas förbudet till att omfatta alla företag som sysslar med infrastruktur och övervakning av säkerhetsklassade objekt.

Den amerikanska regleringsmyndigheten FCC motiverar beslutet som fattades i fredags med att de kinesiska företagen utgör ett hot mot den nationella säkerheten.

Tidigare förbud har betytt att de amerikanska mobiloperatörerna inte fått köpa utrustning från Huawei och ZTE, dessutom har FCC avsatt pengar för att existerande utrustning från kinesiska företag i telenäten ska kunna bytas ut.

Förutom Huawei och ZTE finns Hytera, Hikvision och Dahua på listan över företag vars produkter inte får användas för övervakning på allmän plats, av myndighetbyggnader, av kritisk infrastruktur och andra objekt som klassats som nationellt viktiga (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)