JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sivers i indiskt samarbete med Intel och Wisig Network

Kombinera Intels programmerbara logik och Wisigs mjukvarustack med Sivers radio och antenner så få du en kundterminal för fast access via mobilnätet, eller en mikrovågslänk. Trion hoppas sälja millimetervågslösningen på den indiska marknaden.

De indiska 5G-auktionerna avslutades för knappt sju månader sedan och operatörerna planerar som bäst för hur utbyggnaden ska ske på den jättelika marknaden. För att möta den förväntade efterfrågan beslutade exempelvis Ericsson att skala upp produktionen i landet strax före jul.

Sivers siktar med samarbetet in sig på två delar av marknaden, fast trådlös access (FWA) och radiolänkar. Den förstnämnda finns i millimetervågsområdet, 24,25 GHz till 52,6 GHz, medan länkarna ligger under 6 GHz.

Analyshuset Redeye skriver att avtalet i sig inte ger några stora pengar för utvecklingsarbetet men att leveranser i små volymer kan komma igång mot slutet av året eller i början av nästa år.

Bäst chans på kort sikt ser Redeye för länktillämpningen, som kan ersätta fiber när 5G-näten byggs ut. Kundterminaler ligger längre fram i tiden.

– Vår fullstackmjukvara kombinerad med Intels Agilex plattform och Sivers RF och antennteknologi kommer att ge kunder en helt unik och banbrytande lösning. Denna kundnära lösning gör det möjligt för operatörer att installera sina 5G-nät på gatunivå genom att den stödjer flexibla utrullningar i områden med hög täthet av 5G-NR-celler, både i urbana och rurala områden, utan att vara beroende av dyr trådbunden ”backhaul”, säger Kiran Kuchi, grundare av WiSig Network, i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)