JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons chef för regelefterlevnad lämnar

Efter fyra år slutar Laurie Waddy som chef för regelefterlevnad utan att någon efterträdare är utsedd. Avgången har startat spekulationer om det återigen är en fnurra på tråden med det amerikanska justitiedepartementet.

Som en del i överenskommelsen med det amerikanska justitiedepartementet DOJ och den amerikanska finansinspektionen SEC år 2019 tvingades Ericsson anlita en ”överrock” som skulle övervaka att företaget följer överenskommelsen samtidigt som företaget stärker sitt arbete kring regelefterlevnad.

Att Ericsson sedan hemlighöll rapporten om att företaget kunde ha betalat mutor till IS för de amerikanska myndigheterna ledde till att överrocken blir kvar ett år till, fram till sommaren 2024.

Tidigare har Ericssons chefsjurist fått lämna i vad Dagens Industri beskrev som ett sätt att blidka de amerikanska myndigheterna som var missnöjda med efterlevnaden av avtalet.

Nu lämnar alltså chefen för regelefterlevnad mitt under mobilmässan i Barcelona utan att någon efterträdare är utsedd.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)