JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny handbok: Cybersäkra IoT-produkter

Den 19 april på Elektronikmässan i Göteborg lanseras en ny handbok för framtagning cybersäkra IoT-produkter, den ska täcka produktens hela livscykel.

För ett par år sedan tog Innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem tillsammans med branschorganisationen Svensk Elektronik fram Elektronikhandboken som blivit en succé. Handboken ska hjälpa allt från utvecklare och inköpare till producerande företag att prata samma språk. Därmed går det att undvika missförstånd och höja kvaliteten på slutprodukterna.

Tillsammans med innovationsprogrammet IoT Sweden har Smartare Elektroniksystem och Svensk Elektronik byggt vidare på initiativet med en handbok för dem som är involverade i utvecklingen av IoT-produkter.

– Hotbilden har tyvärr ökat dramatiskt. Det är även en rad nya regelverk på gång. Så det krävs mycket av branschen för att kunna ta fram de lösningar som klarar den nya situationen, säger Maria Månsson på Smartare Elektroniksystem i ett pressmeddelande.

Handboken för cybersäkra IoT-produkter har tagits fram i samarbete med en arbetsgrupp med representanter från företag och organisationer som har bidragit med sina kunskaper och erfarenheter. Huvudskribent har varit John Lindström.

Målet med handboken är att ge handfasta råd, checklistor, standarder och metoder som kan läsas av såväl elektronik- och mjukvaruutvecklare som produktägare och beställare med flera.

Lanseringen sker på Elektronikscenen på Elektronikmässan i Göteborg den 19 april klockan 15.45 (länk).

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)