JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssonjubileum: En miljon polska 5G-radios

Kontraktstillverkaren Flex har tillverkat en miljon RAN-produkter för 5G i sin polska fabrik på uppdrag av Ericsson. Jubileumsexemplaret gick till Telia.

För ett drygt år sedan firade Ericsson och Flex att det tillverkats en miljon 5G-produkter i fabriken i Tczew. Det handlade om både basband och radioenheter för 5G.

Ett år senare har enbart RAN-produkterna nått upp i en miljon enheter. Jubileumenheten, som är en antennintegrerad radio för massiv mimo med 32 kanaler för sändning och 32 för mottagning, AIR 3278, gick till Telia, som ska installera den i något av sina nät.

Tillsammans med telekomjättens egen fabrik i Tallinn täcker Flex produktion i Polen större delen av behovet från europeiska kunder. Ericsson har också tillverkning i USA, Brasilien, Mexiko, Indien, Kina, Rumänien och sedan tredje kvartalet i fjol i Malaysia.

Förutom att Polen står för en signifikant del av Ericssons europeiska produktion finns också två stora utvecklingscenter i landet, ett i Kraków och ett i Łódź. Tillsammans har de 1800 anställda och utgör därmed Ericssons nästa största utvecklingscenter i Europa efter Sverige.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)