JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cybersäkerhetshandboken nu på engelska

I våras lanserades en handfast handbok om hur man cybersäkrar uppkopplade IoT-produkter. Nu finns den i en engelskspråkig version.

Cybersäkra IoT-produkter kan låta som en självklarhet men det finns alltför många exempel på motsatsen. För att förenkla utvecklingsarbetet – och bistå alla andra som arbetar med uppkopplade IoT-produkter – gjorde innovationsprogrammet Smartare elektroniksystem gemensam sak med ett annat av Vinnovas innovationsprogram, IoT Sweden, liksom branschföreningen Svensk Elektronik, för att ta fram handboken.

Den bygger vidare på Elektronikhandboken – som ska få allt från konstruktörer till de som tillverkar elektronik att förstå varandra.

– Den första handboken, Smartare Elektronikhandboken, har laddats ned över 2300 gånger och vi håller kurser om den. Den här framgången gjorde att vi såg behovet i branschen av enkla hjälpmedel, i kombination med den enormt ökande hotbild som vi ser i vår omvärld. Vi har alla gamla hackare men också nationella hot, sade Maria Månsson i samband med att handboken lanserades på branschmässan i Göteborg i mars.

Även Elektronikhandboken ska komma i en engelsk version.

Du kan ladda ned handböckerna kostnadsfritt här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)