JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mycronic kapar 99 procent av energiförbrukningen

Genom att byta gaslasern till en halvledarlaser sjunker energiförbrukningen med 99 procent. Japanska SK Electronics blir först av Mycronics kunder att uppgradera en installerad maskritare för bildskärmar med den nya tekniken.

Mycronic har sålt maskritare med halvledarlasrar under en tid men det har handlat om maskiner till halvledarindustrin. Deras masker är betydligt mindre än de som används för att göra bildskärmar.

Nu har Mycronic skalat upp tekniken så att den även fungerar för bildskärmsritare. Japanska SK Electronics blir den första kunden som uppgraderar ett befintligt system med en halvledarlaser.

Enligt Täbyföretaget förbrukar en halvledarlaser närmare 99 procent mindre energi än motsvarande gaslaser.

– Även om uppgraderingar till halvledarlaser inte kommer att utgöra något större bidrag till Mycronics nettoomsättning, utgör de en milstolpe på vår resa mot hållbar och klimatvänlig elektronikproduktion, säger Charlott Samuelsson som är chef för maskritarna.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)