JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson stuvar om i ledningen


Chris Houghton befordras till Chief Operating Officer medan Åsa Tamsons utses till chef för affärsområde Enterprise Wireless Solutions från den 1 november. Enligt dagens pressmeddelande ska det påskynda Ericssons effektiviseringsprogram.

Chris Houghton är idag chef för marknadsområde Nordostasien och har arbetat på Ericsson i 35 år. I sin nya roll kommer han att fokusera på koncernövergripande initiativ inklusive pågående kostnadseffektiviseringsprogram, skriver Ericsson.

Åsa Tamsons är chef för affärsområdet Technologies & New Businesses (BTEB) har utsetts till chef för affärsområdet Enterprise Wireless Solutions. I sin nya roll kommer hon att fokusera på tillväxt inom Enterprise Wireless Solutions men även på att öka takten i arbetet mot att stoppa förlusterna.

– COO:ns uppdrag kommer att vara att stärka och övervaka det operativa genomförandet i hela koncernen och att förbättra positionering och koordinering mellan verksamhetsområden. Detta kommer göra det möjligt för mig att helt och hållet fokusera på viktiga strategiska prioriteringar i verksamheten, säger koncernchefen Börje Ekholm i ett pressmeddelande och fortsätter:

– BTEBs uppdrag i Ericsson är att skapa och skala strategiska och vinstgivande tillväxtaffärer på lång sikt som samtidigt har positiv påverkan på människor och vår planet. Med Åsa som chef har BTEB blivit lönsamt och hon har gjort ett utmärkt arbete de senaste fem åren. Jag ser nu fram mot att hon ska leda ett annat mycket viktigt affärsområde inom Ericsson där hon kommer driva förbättringar av tillväxt och lönsamhet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)