JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. UPPGIFT: USA stoppar Nvidias Kinaprocessor

Ett nytt embargo från USA kommer att stoppa den processor som Nvidia tog fram för att anpassa sig till det nuvarande embargot.

Det är nyhetsbyrån Reuters som fått uppgifter om nya embargon. Reuters tror att det är avsett för att stoppa exporten av H800, en bandbreddbegränsad version av Nvidias superprocessor H100.

Nvidia tog fram den just för att anpassa sig till USA:s lagkrav och den blev snabbt en storsäljare i Kina – fem miljarder dollar hade den sålt för enligt en rapport från augusti.

Men nu kommer USA att stryka en mening om maximal bandbredd på ett sådan sätt att även Nvida H800 omfattas av exportförbudet.

Reuters hävdar att Nvidia utvecklade H800 för att kringgå de restriktioner som meddelades för ett år sedan. De nya restriktionerna kan införas redan denna vecka. Även processorer som ligger strax under de nya gränserna kommer behöva ansöka om exporttillstånd.

Reuters nämner inte AMD och Intel, men Elektroniktidningen påminner om att även de utvecklar bojkottanpassade kretsar, av sina processorer Gaudi respektive MI250X.

De nya restriktionerna ska även täppa till kryphål kring kinesiska företags utländska kontor.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)