JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson ökar engagemanget i O-RAN Alliance

Den svenska telekomjätten bidrar med en tredje så kallad ”co-chair” i branschorganisationen O-RAN Alliance. Det handlar om Scott Poretsky som engagerar sig i arbetsgruppen för säkerhet, WG11.

Open RAN har länge pekats ut som en väg för nya företag att bryta den oligopolliknande situationen på mobilmarknaden genom att ett antal gränssnitt i radionäten standardiseras och därmed blir tillgängliga för nya leverantörer. Både Nokia och Ericsson har dock omfamnat tekniken och deltar aktivt i branschorganisationen O-RAN Alliance elva arbetsgrupper.

Varje grupp har två till fyra så kallade ”co-chairs” som leder arbetet. Flitigast är China Mobile som återfinns i hela sju av grupperna. Sedan kommer ett antal bolag med tre stycken: förutom Ericsson är det Nokia, AT&T och Verizon. Värt att notera är att Huawei inte har en enda.

Scott Poretsky från Ericsson i USA blir nu co-chair i WG11, Security.

Sedan tidigare är John Power co-chair i WG2, Non-Real-Time RAN Intelligent Controller and A1 Interface och Kurt Essigmann co-chair för WG5, Open F1/W1/E1/X2/Xn Interface.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)