JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB:s laddare ska hjälpa Scania sälja lastbilar

DC-laddare från ABB på upp till 600 kW är nu en del av den helheltslösning som Scania erbjuder potentiella kunder för dess ellastbilar.

ABB E-mobility tecknar ett globalt ramavtal med Scania för DC-laddningslösningar. De bli en del i Scanias skräddarsydda totalerbjudande som omfattaar inte bara fordon utan även laddare, service och mjukvara.

Scania kommer att förse både sitt eget nätverk och sina kunder med ABB:s DC-snabbladdningsteknik. I erbjudandet finns exempelvis Terra 360 som enligt ABB är en av världens snabbaste allt-i-ett-laddare för elfordon.

ABB E-mobility levererar DC-laddning för såväl depåladdning och destinationsladdning som offentlig laddning – från 24 kW upp till 600 kW. 

Tidigare i år annonserade ABB och Scania att de genomfört ett framgångsrikt första test i utvecklingen av megawattladdning. 

De 1 500 medarbetarna på ABB E-mobility är verksamma inom laddningslösningar för elfordon: från smarta laddboxar för hemmet till kraftfulla laddare för framtidens bensinstationer, lösningar för elektrifiering av fordonsflottor och laddning för elbussar och lastbilar. 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus