JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB:s laddare ska hjälpa Scania sälja lastbilar

DC-laddare från ABB på upp till 600 kW är nu en del av den helheltslösning som Scania erbjuder potentiella kunder för dess ellastbilar.

ABB E-mobility tecknar ett globalt ramavtal med Scania för DC-laddningslösningar. De bli en del i Scanias skräddarsydda totalerbjudande som omfattaar inte bara fordon utan även laddare, service och mjukvara.

Scania kommer att förse både sitt eget nätverk och sina kunder med ABB:s DC-snabbladdningsteknik. I erbjudandet finns exempelvis Terra 360 som enligt ABB är en av världens snabbaste allt-i-ett-laddare för elfordon.

ABB E-mobility levererar DC-laddning för såväl depåladdning och destinationsladdning som offentlig laddning – från 24 kW upp till 600 kW. 

Tidigare i år annonserade ABB och Scania att de genomfört ett framgångsrikt första test i utvecklingen av megawattladdning. 

De 1 500 medarbetarna på ABB E-mobility är verksamma inom laddningslösningar för elfordon: från smarta laddboxar för hemmet till kraftfulla laddare för framtidens bensinstationer, lösningar för elektrifiering av fordonsflottor och laddning för elbussar och lastbilar. 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)