JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testhouse breddar med Rohde

När test- och mätdistributören Testhouse Nordic grundades för snart 20 år sedan var Keysight en ankarpartner. Portföljen har sedan dess breddats betydligt och nu adderas även Rohde & Schwarz.

– För oss är det en fördel att ha fler märken, vi ser jättepositivt på det här, säger Testhouse Nordics vd Thomas Westerlund när vi träffas på Rohdes kontor i södra Stockholm.

Testhouse, med nio anställda i Sverige, Finland och Estland, köptes av betydligt större tyska test- och mätdistributören Datatec för lite drygt två år sedan. Datatec, med cirka 140 anställda, har ambition att bli paneuropeisk – förutom i Tyskland har företaget även kontor i Schweiz, Österrike och Spanien. I Datatecs sortiment finns bland annat tyska Rohde & Schwarz.

Och nu tar alltså även Testhouse in Rohde vid sidan av Keysight, Anritsu, Pendulum och alla andra varumärken.

– Vi kommer att ha ett nära samarbete med Testhouse, när vi hittar leads ger vi över dem. De ger oss mycket större räckvidd och fler fötter på gatan, säger Kristoffer Hermansson på Rohde & Schwarz.

Rohdes lite enklare produkter säljs sedan länge av katalogdistributörer som Elfa och Farnell men Testhouse styrka ligger i säljarna som har ett teknisk kunnande och därmed kan bistå kunderna med råd och dåd. Att företaget numera ägs av Datatec innebär också att leveranserna blir lika snabba som hos katalogdistributörerna i och med att Datatec lagerhåller dem i Tyskland.

– Vi lyssnar på kunderna, försöker förstå deras problem för att ge dem en lösning, säger Thomas Westerlund.

Inom kort ska företaget också starta en webbshop baserad på den tyska motsvarigheten.

Testhouse har visserligen bytt till Datatecs logga, men håller kvar vid namnet som är väl inarbetat efter 20 år. Thomas Westerlund antyder dock att det kan bli en gradvis förändring där ett första steg blir Testhouse Datatec.

Tilläggas kan att Instrumentcenter fortsätter som distributör av Rohdes produkter.

– Testhouse och Instrumentcenter kommer att komplettera varandra, inte springa på samma marknader, säger Kristoffer Hermansson.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)