JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Halvdag om EU:s EDA-plattform

Förmiddagen den 15 november arrangeras ett webbsänt möte för alla som är intresserade av EU:s kommande EDA-plattform. Den ska innehålla allt från verktyg till IP-block, och dessutom konsulttjänster.

Som en del av den gigantiska satsningen på halvledare ska unionen ta fram ett molnbaserat EDA-verktyg för att stödja framförallt små och medelstora företag som vill göra egna asicar. Tanken är skapa snabbspår till specifika tekniker, tillämpningar och foundries.

Programmet ska förutom EDA-verktyg även innehålla IP-bibliotek samtidigt som det ska erbjuda designstöd via konsultföretag. Hur allt ska utformas, vad som ska ingå och hur mycket det ska kosta att använda är inte klart även om projektet har en preliminär budget på 600 miljoner euro under fem år.

EDA-satsningen är en del av EU-programmet Chips JU med en total budget på 4,175 miljarder euro för åren 2023 till 2027 där större delen läggs på de olika pilotlinorna.

Onsdagen den 15 november klockan 09:30 till 12:30 arrangeras ett webbsänt möte där kommissionens arbetsgrupp vill komma i kontakt med både företag som kan bidra till EDA-verktyget men också företag som är intresserade av att använda den.

Här anmäler du dig (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)