JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bygger egen mönsterkortsfabrik för 1,7 miljarder kronor

I augusti fattades beslutet och nu är bygget av litauiska Teltonikas mönsterkortsfabrik i Vilnius igång. Produktionen ska starta om ett drygt år och investeringen går på 1,7 miljarder kronor.

Teltonika är kanske mest känt för sina industriella routrar för wifi och mobilnät men sysslar med lite av varje, inklusive elektroniktillverkning.

I augusti bestämde bolaget att bygga en högautomatiserad mönsterkortsfabrik strax utanför Vilnius för 143 miljoner euro. Fabriken blir på 33 000 kvadratmeter och planen är att den ska tas i drift i början av 2025 och sysselsätta runt 250 personer.

– Investeringen gör att vi kan korta ledtiderna, kan skydda de tekniker vi utvecklar på ett bättre sätt, minskar riskerna i leveranskedjorna och blir oberoende av politiska beslut hos tredje part, säger Teltonikas grundare och styrelseordförande Arvydas Paukštys i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)