JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ska hitta trojaner i hårdvara

Asic-konsulten Shortlink deltar i ett EU-projekt tillsammans med två andra partners med målet att utveckla teknik som kan upptäcka trojaner i halvledarkretsar.

Projektet kallas Hartroid, Hardware Trojans Identification in Large-Scale integrated circuits. Det är på 36 månader och har en budget på 4 miljoner euro. Förutom Shortlink deltar franska Xyalis och spanska Ugiat Technologies.

Det är sedan länge känt att trojaner funnits i mjukvara. Nu vet man att det även kan finnas trojaner i halvledarkomponenter.

En trojan är extremt svår att upptäcka, men när den aktiveras kan den till exempel läcka information eller påverka funktionen.

Projektets syfte är att identifiera trojaner för att på så vis förhindra att försvarssystem hackas och läcker olika typer av information.

För ShortLink innebär uppdraget att behovet av duktiga ingenjörer blir ännu större.

– Det här ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi, och vi ser ett stort behov av ytterligare rekrytering. Det är främst elektronikingenjörer och FPGA-/ASIC-utvecklare vi söker, säger företagets vd Marcus Movér i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)