JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Eltech Solutions öppnar i Sverige

Sensorer, kameror, knappar och andra saker som behövs inom automationsområdet är fokus för Eltech Solutions. Bolaget, som ingår i Addtechkoncernen, har startat ett dotterbolag i Sverige.

Formellt drog verksamheten igång redan för nio månader sedan, 1 april 2023, men det har tagit tid att få alla bitar på plats.

– Det är från första januari som vi är helt hundraprocentiga och nu som vi kan gå ut och berätta vilka vi är, säger Glenn Abrahamsson som rekryterades tillsammans med Klas Bengtsson från Recab, även det ett av Addtechkoncernens cirka 150 bolag.

Danska Eltech Solutions med 35 anställda grundades 1963 och har hittills saknat kontor i Sverige.

– Det finns bra synergier länderna emellan och så får vi hjälp att täcka Skåne eftersom det danska kontoret ligger i närheten av Köpenhamn, säger Glenn Abrahamsson.

Den svenska verksamheten huserar i Upplands Väsby i anslutning till embeddedbolaget SCN som är ytterligare ett Addtechbolag.

– Det vi sysslar mest med är sensorer, visionsystem och kvalitetskontroll. Men vi har också lite nya produktgrupper som nödstopp, knappar och ljustorn som vi ska komma igång med att sälja, säger Klas Bengtsson.

På kontoret finns en nyanställd tekniker som ska hjälpa kunderna med installationer inklusive integration med kundens styrsystem (PLC).

Eltech har ett lager i Danmark och dessutom har en av nyckelleverantörerna, japanska Keyence, ett lager i Tyskland.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)