JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Emil ny vd på OEM

Vid årsskiftet tillträdde Emil Gustafsson som vd för den Tranåsbaserade distributören EOM Electronics. Han är en långvägare med 16 år på företaget.

Emil har arbetat på OEM Electronics ända sedan han gick ut gymnasiet 2007. Först som trainee då han fick en ytlig men bred förståelse för företagets verksamhet genom att vara med i alla delar i bolaget som säljer komponenter och utrustning till elektronik- och apparattillverkare i norra Europa.

Traineejobbet omfattade allt från arbete på lagret, produktförädling, sälj- och leverantörssidan till administration. Trainee-jobbet ledde till en fortsättning som innesäljare och vidare till en tjänst som distriktsansvarig säljare på ett av OEM Electronics affärsområden. Efter fem år på vägarna tog han som 24-åring rollen som produktgruppschef.

2018 beslutades det att ett av OEM-koncernens Stockholmsbaserade bolag skulle integreras in i OEM Electronics och bli ett eget affärsområde. Emil fick ansvaret att leda arbetet och blev därmed en av fyra affärsområdeschefer på OEM Electronics.

Under våren 2023 bestämde OEM Electronics dåvarande vd att han, efter 23 år, skulle avsluta sitt uppdrag i bolaget. Då påbörjades en rekryteringsprocess och Emil var en av de som sökte jobbet. I oktober blev det klart att han var den som skulle ta över stafettpinnen för att leda OEM Electronics.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)