JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rykte: Nvidia designar AI-kretsar åt Ericsson

Amerikanska halvledarjätten Nvidia har runt 80 procent av marknaden för avancerade AI-kretsar till datacenter. Enligt nyhetsbyrån Reuters planerar företaget att bredda verksamheten med dedicerade AI-kretsar för bland annat Ericsson.

Nvidias framgångar har gjort att många känt sig kallade men företagets mjukvaruverktyg har hittills utgjort ett stor hinder för utmanarna. Samtidigt håller det på att växa fram en marknad för AI-kretsar som skräddarsytts för en specifik uppgift, kretsar som bland annat Broadcom och Marvell tar fram.

Enligt Reuters håller Nvidia därför på att starta en ny avdelning som ska syssla med just det. Företaget har diskuterat saken med Amazon, Meta, Microsoft, Google och OpenAI men också telekomföretag, fordonstillverkare och företag som gör konsoller till tv-spel.

Artikeln nämner Ericsson och AI-kretsar för mobilnäten men telekomjätten har avböjt att kommentera uppgiften. De fick dock kursen att lyfta med tre procent.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)