JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Webbinarium: Så digitaliseras svenska trafikregler

Drive Sweden arrangerar ett webbinarium om arbetet med att digitalisera svenska trafikföreskrifter till nytta för mänskliga och automatiserade trafikanter och myndigheter.

Hatar du också tilläggstavlor på parkeringsplatser? I framtiden kanske din bil kan säga ”ja” eller ”nej” till om du kan parkera lagligt. Men det förutssätter att trafikföreskrifterna digitaliseras – det finns drygt 200 000 stycken.

Det här är bara ett av många exempel som på möjliga nyttor med digitaliserade trafikregler. I Sverige har idén kommit till det stadium att det existerar ett färdigt förslag till maskinläsbara trafikregler och Trafikverket och Transportstyrelsen förbereder implementering.

Arbetet presenteras den 17 april på ett online-temamöte arrangerat av Drive Sweden.

Du kommer att få en uppdatering av läget i Sverige och internationellt, exempel på tillämpningar som blir möjliga med digital regelgivning och goda exempel på implementering.

Målet med mötet är även att utvärdera behovet av ett nätverk för framtidens trafikregler som möts regelbundet för att dela erfarenheter och goda exempel.

Elektroniktidningen har fått en ”personlig inbjudan”. Säg att du känner oss, så går det säkert bra.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)