JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Brandvarnare behöver inga batteribyten

Epishines inomhussolceller kommer att göra ytterligare en produkt underhållsfri: brandvarnare. Batteribyte är typiskt den stora driftskostnaden för brandvarnare i kommersiella fastigheter.

Tillverkaren är ”en asiatisk ledare inom trygghets- och säkerhetssystem”. Produkten kommer att lanseras i samarbete med Epishine redan i år. Den är en förbättrad andra generation av en befintlig brandvarnare.

Inte bara drifttiden förbättras utan även tillförlitligheten, enligt ett pressmeddelanxde från Epishine – eftersom processen att säkerställa att batteribyten sker försvinner.

Det finns ytterligare en egenskap hos Epishnes solceller som gör att de vinner denna order: att de är böjbara. 

– De är de enda som kan hantera den runda formfaktorn som vanligtvis används för brandvarnare, säger Mattias Josephson, CSO på Epishine. 

Epishines solceller är optimerade för svagt inomhusljus.

Avtalet motsvarar cirka 15 miljoner dollar per år efter upprampning för Epishine. Den globala marknaden för rökdetektorer har en uppskattad årlig omsättning på nära 2 miljarder dollar. 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)