JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tillväxtverket vill stärka ekosystemet för halvledare

Den 12 augusti öppnar Tillväxtverket en utlysning med målet att stärka det svenska ekosystemet för halvledare. Det handlar om både regionala och nationella satsningar.

I Sverige finns flera starkt specialiserade noder med olika kompetenser på halvledare och halvledarmaterial. Tillväxtverket ser att dessa behöver kopplas samman och utvecklas i samverkan för att kunna stärka Sveriges position i halvledarsektorn när andra länder storsatsar.

Verket vill därför se projekt som bidrar till både regionala och nationella kraftsamlingar för att stärka Sveriges position som innovationsland för halvledare.

Utlysningen riktar sig till universitet, högskolor, forskningsinstitut, innovationsmiljöer, regionala och nationella aktörer i innovationssystemet med flera. I denna utlysning kan inte företag söka finansiering till produktutveckling i det egna företaget.

Tillväxtverket står för maximalt 40 procent av projektkostnaderna (50 procent i Norra Mellansverige) och den rekommenderade projektlängden är 40 månader. Handlar det om en förstudie är rekommendationen nio månader.

Ansökan öppnar först 12 augusti men redan den 30 maj kör Tillväxtverket en webbsänd timme om den kommande utlysningen (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)