JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre år till för IoT-Sverige

Innovationsprogrammet IoT-Sverige får finansiering för ytterligare tre år av Vinnova efter att ha klarat nioårsutvärderingen. Programmet fokuserar på IoT i den offentliga sektorn.

– Vi är stolta och glada över att få fortsatt förtroende. Vi har byggt upp en unik rörelse kring användningen av sakernas internet inom offentlig sektor. I ett större perspektiv bidrar IoT Sverige till att skapa en hållbar framtid där smarta samhällslösningar utgör en viktig kugge i hjulet, säger programchefen Catrin Ditz i ett pressmeddelande.

IoT Sverige har genom åren finansierat cirka 140 projekt med närmare 350 miljoner kronor. Projektportföljen rymmer IoT-satsningar inom i princip alla samhällsområden. Från vård och hälsa till skola, klimat och smart stad-lösningar. Även strategiska satsningar kring upphandling, standardisering, interoperabilitet och cybersäkerhet ryms i portföljen.

Under de sista tre åren kommer fokus ligga på att skapa strategiska samarbeten med potentiella aktörer som skulle kunna ta vid när IoT Sverige stänger 2026.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)