JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Northvolt lägger ner sin utveckling i USA

Alla tre Northvolts batterikemier kommer från och med nu att utvecklas i Västerås. Den nuvarande personalen på Cuberg i Kalifornien uppmanas att söka positioner i Sverige och Kanada.

Enligt ett pressmeddelande från Northvolt kommer detta schackdrag att göra batteriutvecklingen mer kostnadseffektiv och maximera möjligheterna till framgång.

Fram till nu har Northvolt utvecklat sina litiummetallceller på dotterbolaget Cuberg i San Francisco Bay Area, Kalifornien, USA. Nu hamnar litiummetallcellerna i Northvolt Labs i Västerås tillsammans med litiumjon- och natriumjoncellerna.

Beslutet ska ha fattats i samråd mellan den amerikanska och svenska avdelningen.

På Northvolt Labs ska FoU och industrialisering kunna dra nytta av ”ett världsledande team av materialingenjörer, celldesigners och tillverkningsexperter”.

– Att samla litiumjon-, natriumjon- och litium-metallteknologier under ett tak på Northvolt Labs skapar en unik miljö för korsinnovation och accelererad utveckling, citeras Northvolts utvecklingschef Sami Haikala.

Cuberg är ett helägt dotterbolag som Northvolt köpte år 2021. Det utvecklar batterier för tillämpningar där viktdensiteten är avgörande, som flyg. Sedan köpet har personalstyrkan expanderat från 25 personer till 200.

Anställda uppmuntrats att söka öppna positioner på Northvolt Labs i Västerås och Northvolt Ett i skellefteå, eller Northvolt North America i Montreal, Kanada.

Cubergs vd Shauna McIntyre förblir i en ledande roll inom Northvolt North America.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)