JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB ska göra kinesiska batterier hållbara

Kinesiska Eve Energy ska globalt få hjälp av ABB att bygga hållbara fabriker för litiumjonbatterier.

De två har tecknat en avsiktsföklaring om nya fabriker där batteriproduktionen är både säker och energieffektiv. De kommer att samarbeta inom forskning och utveckling (FoU). 

ABB har lösningar för hela värdekedjan från materialinköp till produktion och återvinning. ABB Ability Manufacturing Operations Management och ABB Ability Energy and Asset Manager ska användas för att ge visibilitet och kontroll över tillverkningsprocesser och energiförbrukning. 

De mest mogna ekosystemen för batteriproduktion finns idag i Asien, så det är en fjäder i hatten för ett europeiskt bolag att kunna erbjuda ingenjörsstöd till en kinesisk batteritillverkare. Eve kommer att behöva anpassa sig till EU-krav på den europeiska marknaden. 

Eve har 23 år inom batteriekosystemet bakom sig och har även en närvaro inom IoT och energi. 

Enligt Elektroniktidningens anteckningar bygger Eve och BMW en 28 GWh-gigafabrik i Debrecen, Ungern, för att vara klar 2026. Eve förhandlar även om att bygga en gigafabrik i Coventry, UK. 

Eve planerar enligt ABB att utöka sin närvaro i både Kina och USA.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)