JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En halvdag om: RED och cybersäkerhet

Från och med augusti 2025 måste alla tillverkare av radioutrustning intyga att produkten även uppfyller Cybersäkerhetskraven under RED. Forskningsinstitutet Rise reder ut hur man gör det på under en halvdag i Lund den 2 oktober.

I takt med den snabbt ökande digitaliseringen blir skyddet mot cyberhot allt viktigare. Cyberattacker kan påverka allt från maskiner och bilar till uppkopplade produkter vilket kan leda till stora kostnader. EU arbetar intensivt för att stärka skyddet mot cyberhot och Radiodirektivet (RED) är en central del i detta arbete. RED ställer krav på cybersäkerhet för företag som tillverkar, importerar eller distribuerar produkter med radiokomponenter.

Seminariet riktar sig till företag som tillverkar, importerar eller distribuerar produkter med radiokomponenter. Deltagarna får praktisk information om certifieringsprocessen och vad som krävs för att deras radioutrustning ska vara säker och uppfylla de nya reglerna.

Tills dess att det finns harmoniserade standarder krävs ett så kallat Type-Examination Certificate utfärdat av ett anmält organ (Notified Body).

Förmiddagen den 2 oktober  arrangeras av Rise som är anmält organ för RED inklusive Cybersäkerhetskraven under RED.

Mer information och kostnadsfri anmälan finns här.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)